Hovädzia roláda s údeným jazykom a so slaninou

  autor   1983x

Suroviny:

Hovädzie zadné mäso
surová slanina
údený hovädzí jazyk
klobásové mäso
cibuľa
masť
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z hovädzieho mäsa naklepaním urobíme väčší plášť, ktorý posolíme a okoreníme. Na plášť navrstvíme klobásové mäso, do ktorého sme vmiešali na drobné kocky nakrájaný, uvarený údený hovädzí jazyk a slaninu. Konce zatočíme dovnútra a dobre stočíme. Takto pripravenú roládu na rozpálenej masti prudko opečieme zo všetkých strán, pridáme nakrájanú cibuľu, trocha mletej sladkej papriky a prikrytú dusíme domäkka. Po udusení vyberieme, necháme trocha vychladnúť a nakrájame. Pred podávaním polejeme šťavou. Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus