Hovädzia sviečkovica na spôsob Stroganova

  autor   3262x

Suroviny:

600 g hovädzej sviečkovice (alebo bravčového karé bez kosti)
5 lyžíc masla
400 g šampiňónov
200 ml kyslej smotany
200 ml sladkej smotany
1 lyžica pikantnej horčice
400 g cibule
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Smotany zmiešame a necháme cez noc v chladničke. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame. Maslo rozpustíme a speníme, upražíme na ňom dozlata cibuľu, pridáme šampiňóny a necháme dusiť prikryté asi 15 minút. Sviečkovicu nakrájame na rezance hrubé na jeden prst. V masle ich opečieme zo všetkých strán. Okoreníme mletým čiernym korením, posolíme a vložíme do cibuľovo - hubového základu. Postupne pridávame smotanu, dochutíme horčicou a prevaríme. Podávame na teplých tanieroch s ryžou alebo s hranolkami. Namiesto sviečkovice môžme použiť aj bravčové karé bez kosti.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus