Hovädzie mäso a la Môde

  autor   2136x

Suroviny:

1000 g zadného hovädzieho mäsa
100 g šunky
100 g slaniny
200 ml vína
200 ml vody alebo vývaru
1 mrkva
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Polovicu cibule nastrúhame a druhú polovicu nakrájame na tenké plátky. Šunku a polovicu slaniny nakrájame na tenké prúžky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na tenké plátky. V tanieri pomiešame trochu soli, mletého čierneho korenia, zelenej petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno a nastrúhanej cibule. Zmiešame so šunkou a slaninou nakrájanou na prúžky a mäso našpikujeme. Do nádoby vložíme plátky slaniny, mrkvu a kolieska cibule. Na to položíme mäso a polejeme 200 ml vína a 200 ml vody alebo vývaru. Nádobu prikryjeme a pomaly dusíme. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho, nakrájame na tenké plátky a na ne precedíme omáčku. Chutí aj studené.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus