Hovädzie mäso na červenom víne

  autor   3130x

Suroviny:

1000 g hovädzieho mäsa zo stehna
500 g šampiňónov
1 lyžica maizeny
500 g mrkvy
350 ml červeného vína
30 g masla
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
250 g cibule
1 strúčik cesnaku
6 bobkových listov
1 viazanička petržlenovej vňate
tymian
1 čajová lyžička bieleho korenia
soľ.

Postup:

Mrkvu očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme a všetko nakrájame na plátky. Mäso umyjeme, osušíme a posolíme. Na panvici rozpálime tuk a mäso v ňom z každej strany opečieme dohneda. Vyberieme ho z panvice a zeleninu s cibuľou a cesnakom krátko opečieme v mäsovom výpeku. Pridáme paradajkový pretlak. Vložíme mäso, podlejeme ho červeným vínom a 250 ml vody. Pridáme bobkový list, bylinky, korenie a všetko dusíme pod pokrievkou na miernom ohni 2 hodiny. Šampiňóny očistíme, umyjeme, prerežme na polovice a na posledných 30 minút dusenia pridáme k mäsu. Mäso a zeleninu vyberieme a uložíme na misu. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, necháme prevrieť a ochutíme. Výbornou prílohou sú zemiakové knedličky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus