Hovädzie mäso na cesnaku

  autor   3205x

Suroviny:

400 g hovädzieho predného mäsa
20 g údenej slaniny bez kož
1 cibuľa
strúčik cesnaku
1 lyžica hladkej múky
4 lyžice bravčovej masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na 4 až 6 kúskov na každú porciu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti a rozškvarenej slanine dozlata. Vložíme mäso, osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Podlejeme horúcou vodou, pridáme rozotretý cesnak a zakryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Mäkké mäso preložíme do druhého hrnca. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou, dobre premiešame a povaríme. Šťavu precedíme na mäso cez husté cedidlo a spolu ešte chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus