Hovädzie mäso na hubársky spôsob

  autor   2461x

Suroviny:

400 g zadného hovädzieho mäsa
70 g údenej slaniny
200 ml dezertného červeného vína
200 g šampiňónov
400 g špagiet
2 lyžice paradajkového pretlaku (kečupu)
1 cibuľa
30 g hladkej muky
citrónová šťava
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na tenké rezance a rozškvaríme. Keď pustí masť, pridáme mäso a za stáleho miešania prudko opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny a nadrobno nasekanú cibuľu. Opražíme a zaprášime múkou a ešte trochu opražíme. Podlejeme vínom a mäsovým vývarom, v ktorom sme rozmiešali paradajkový pretlak. Prikryjeme a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom a vínom. Napokon dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s uvarenými špagetami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus