500 g roštenky
1 konzerva ananásu
plnené olivy
1 strúčik cesnaku
50 ml sójovej omáčky
olej
nastrúhaný ďumbier
soľ.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky, potrieme cesnakom vymiešaným so soľou, dáme do misy, trochu posypeme nastrúhaným ďumbierom, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Potom jednotlivé kocky mäsa ponapichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu, každú ihlu ukončíme jednou plnenou olivou. Mäso i ananás pokvapkáme olejom. Pripravené ihly uložíme na rošt, ktorý sme trocha potreli olejom a grilujeme v elektrickej rúre z každej strany asi 4 až 6 minút (podľa veľkosti mäsa). Ugrilované mäso podľa chuti osolíme. Jedlo bude výraznejšie, ak na jeho prípravu použijeme čerstvý ananás.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.