Hovädzie mäso na paradajkách

  autor   2457x

Suroviny:

400 g predného hovädzieho mäsa
400 g paradajok
1 cibuľa
40 g tuku
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme mäso a opražíme. Osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a povaríme asi 20 minút. Napokon pridáme umyté a olúpané paradajky, dusíme ešte 10 minút, pridáme mäso a spolu zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi. Ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus