Hovädzie mäso na zelenine

  autor   2109x

Suroviny:

100 g hovädzieho mäsa
100 g údenej slaniny
2 paradajky
200 ml mäsového vývaru
1 zelená paprika
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, vložíme mäso a znova opražíme. Mäso okoreníme a podlejeme vývarom. Dusíme do polomäkka. Zelenú papriku a paradajky nakrájame, pridáme k mäsu a podľa potreby podlejeme vodou. Prikryté dusíme domäkka. Podávame s cestovinami. Zapíjame ľahkým červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus