Hovädzie mäso pečené v maslovom ceste

  autor   1940x

Suroviny:

1 sviečkovica
50 g slaniny
500 g maslového cesta
1 žĺtok
kôra z 1 citróna
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osolíme, prešpikujeme slaninou a na pekáči, pri stálom polievaní, pečieme asi 1 hodinu. Maslové cesto vyvaľkáme natenko, posypeme kôrou z citróna, mletým čiernym korením a nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Upečené mäso zavinieme do maslového cesta, popicháme vidličkou, potrieme žĺtkom a upečieme. Podávame nakrájané na kolieska, šťavu podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus