Hovädzie mäso plnené zeleninou

  autor   2113x

Postup:

Plátok hovädzieho mäsa naklepeme z oboch strán a posolíme. Karfiol (alebo inú vhodnú zeleninu) uvaríme domäkka, vodu precedíme a karfiol pretrieme, rozmiešame s 2 celými vajciami, omrvinami z jednej žmle, soľou a mletým čiernym korením. Pol hodiny necháme odležať, aby strúhanka vsiakla do seba vlhkosť karfiolu a aby náplň bola tuhšia. Mäso potrieme plnkou, vrch potrieme masťou, zvinieme a zviažme. Dusíme na masti domäkka s rôznou koreňovou zeleninou. Občas pridáme trocha vody. Keď mäso zmäkne, šťavu precedíme a zahustíme smotanou. Mäso nakrájame na kolieska, polejeme šťavou a obložíme ružičkami vareného karfiolu. Podávame s varenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus