Hovädzie mäso s fazuľou a mrkvou

  autor   2590x

Suroviny:

750 g hovädzieho mäsa (z pleca)
250 ml bieleho vína
150 ml kyslej smotany
250 ml vody
200 g mrkvy
1 malá konzerva bielej fazule
múka
6 cibúľ
2 až 3 lyžice oleja
majorán
tymian
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, poprášime múkou a v horúcom oleji asi 10 minút opekáme. Očistíme cibuľu, nakrájame nadrobno, pridáme k mäsu a necháme krátko opiecť. Okoreníme mletým čiernym korením, posolíme, pridáme tymian a majorán. Prilejeme horúcu vodu a víno, prikryjeme a všetko asi 60 až 75 minút dusíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Asi 15 minút pred dodusením mrkvy pridáme fazuľu, povaríme a pridáme k mäsu. Mäso zalejeme kyslou smotanou, premiešame a ešte dochutíme. Nakoniec pridáme zelenú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou, s cestovinami alebo so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus