Hovädzie mäso s karí a kokosom

  autor   1972x

Suroviny:

400 g predného hovädzieho mäsa
2 paradajky
2 lyžice nastrúhaného kokosu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
hydinový vývar
štvrť čajovej lyžičky mletej škorice
1 klinček
1 čajová lyžička karí korenia
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezance. Naklepeme. Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Pridáme mletú škoricu, karí, rozotretý cesnak a drvený klinček. Posypeme nastrúhaným kokosom, pridáme očistené paradajky nakrájané na osminky a podlejeme vývarom. Udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus