Hovädzie mäso so zeleninou na čínsky spôsob

  autor   4024x

Suroviny:

220 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké prúžky)
2 červené a zelené chilli papričky (rozkrojené na polovicu a potom nakrájané na rezance)
1 listová stopka zeleru (nakrájaná na tenké prúžky dlhé 5 cm)
2 mrkvy (nakrájané na tenké prúžky dlhé 5 cm)
1 pór ( iba biela časť
nakrájaný na tenké prúžky dlhé 5 cm)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nasekané)
4 lyžice oleja
1 čajová lyžička čierneho octu
štipka soli. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice vína Šao-sing
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
štipka Glutasolu
1 čajová lyžička cukru
pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia.

Postup:

Hovädzie mäso dáme do misy a do mäsa votrieme soľ. Vo woku rozpálime 1 čajovú lyžičku oleja, až sa z neho začne dymiť. Znížime teplotu a vložíme hovädzie mäso a chilli papričky a za stáleho miešania opražíme asi 5 minút. Prilejeme zvyšujúci olej, miešame a oprážame mäso, až získa kôrku. Prilejeme ocot a miešame, až sa odparí, potom pridáme zeler, mrkvu, pór a cesnak. Miešame a pražíme asi 2 minúty. Koreniace prísady zmiešame, nalejeme ich na mäso a asi 2 minúty povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus