Hovädzie mäso so zeleninou v alobale

  autor   1977x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
2 zeleninové papriky
4 paradajky
2 cibule
40 g masti
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
alobal.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. V rozpálenej masti prudko opražíme z oboch strán. Cibuľu nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a zeleninové papriky na rezance. Do pripravených kúskov alobalu vložíme zvlášť každý rezeň s primeraným množstvom nakrájanej cibule, paradajok a papriky. Posypeme petržlenovou vňaťou, alobal pevne uzatvoríme (aby nevytiekla šťava), uložíme na pekáč a vo vyhriatej rúre (alebo grile) pečieme domäkka. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus