Hovädzie mäso so zeleninou

  autor   1983x

Suroviny:

400 g hovädzieho zadného mäsa
2 vajcia
50 ml dezertného vína
1 lyžica Solamylu
rozličná čerstvá zelenia
1 lyžica oleja
olej na vyprážanie
200 ml mäsového vývaru
soľ. Zálev: 50 ml dezertného vína
1 lyžička sójovej omáčky
1 lyžička Glutasolu.

Postup:

Mäso nakrájame na veľmi tenké rezance, pridáme k nemu rozmiešané vajcia, všetko posypeme Solamylom, prilejeme olej, trocha osolíme, zalejeme dezertným vínom, primiešame a necháme odležať v chlade asi 2 až 3 hodiny. Niekoľko listov sparenej kapusty, jeden pór, jednu zelenú (alebo červenú) papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na rezance, mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré ešte rozpolíme. V hlbokej panvici rozpálime olej, pridáme pripravené mäso, rýchlo ho opečieme a vyberieme. Vo zvyšku oleja opečieme najprv kolieska mrkvy asi 1 minútu, pridáme všetku ostatnú zeleninu a podusíme pol minúty. Potom pridáme opečené mäso, všetko trocha zalejeme mäsovým vývarom a zálevom, prípadne ešte zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vody a chvíľu povaríme. Zálev: Víno dáme do malého pohára, pridáme sójovú omáčku, Glutasol a premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus