Hovädzie mäso so zelenou fazuľkou

  autor   2552x

Suroviny:

450 g chudého hovädzieho mäsa nakrájaného na plátky hrubé 2.5 cm. Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 lyžica horúceho oleja
2 lyžice vody
pol čajovej lyžičky jedlej sódy. Omáčka: 170 g čínskych dlhých bôbov nakrájaných na kúsky dlhé 7 cm alebo celej mladej zelenej fazuľky
1 lyžička vína Šao-sing (nie je nevyhnutné)
1 olúpaná nakrájaná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olúpané a nakrájané na plátky
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
štvrť čajovej lyžičky jedlej sódy
1 čajová lyžička Glutasolu (nie je nevyhnutný)
3 čajové lyžičky oleja
120 ml vývaru
mleté korenie
soľ.

Postup:

Zmiešame dokopy koreniace prísady. Pridáme mäso a marinujeme ho asi 20 minút. Mäso osušíme a marinádu vylejeme. Zmiešame prísady do omáčky. Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja. Znížime teplotu, vložíme doň cesnak a hovädzie mäso a za stáleho miešania pražíme asi 4 minúty. Mäso vyberieme a odložíme nabok. Do woku prilejeme zvyšujúci olej, pridáme cibuľu, ďumbier a dlhé bôby. Všetko miešame a pražíme asi 3 minúty. Pridáme opražné mäso. Prikryjeme a pražíme ďalšiu 1 minútu. Vmiešame prísady do omáčky a uvedieme do varu. Necháme mierne povariť asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Odložíme z plameňa a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus