Hovädzie mäso so zemiakmi

  autor   2430x

Suroviny:

300 g hovädzej sviečkovice
400 g zemiakov
1 červená paprika
6 lyžíc oleja
1 cibuľa
3 až 4 lyžice sójovej omáčky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky uvaríme, opláchneme studenou vodou a olúpeme. Mäso nakrájame na prúžky a naložíme do sójovej omáčky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Z papriky odstránime jadrá a narežme na pásiky. Zemiaky nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom mäso. Vyberieme ho z panvice a na zvyšnom oleji udusíme cibuľu a papriku. Pridáme zemiaky a krátko spolu opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme majorán. Potom vložíme mäso a dochutíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus