Hovädzie mäso Stroganov

  autor   8804x

Suroviny:

400 g hovädzej roštenky
200 ml kyslej smotany
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
150 g šampiňónov
200 ml bieleho vína
2 cibule
30 g hladkej múky
1 čajová lyžička horčice
80 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich a nakrájame na hrubšie rezance. Za stáleho miešania prudko opečieme v rozpálenom tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, chvíľu popražíme, podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Múku opražíme nasucho, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Primiešame horčicu, pridáme opražné mäso, okoreníme a udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Napokon primiešame kyslú smotanu, privedieme do varu a odstavíme. Do hotového primiešame lahôdkovú smotanu a nadrobno nakrájaný kôpor. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus