Hovädzie mäso varené v pare na s

  autor   2764x

Suroviny:

450 g hovädzieho filé (nakrájaného na rezance dlhé 5 cm)
2 lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry)
1 veľký lotosový list (alebo niekoľko kapustných listov)
100 g mletej ryž
1 a pol lyžice chilli sójovej pasty
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
4 jarné cibuľky (najemno nakrájané)
1 lyžica oleja
3 malé plátky čerstvého koreňa ďumbieru
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pri príprave marinády zmiešame ďumbier, soľ, cukor, čierne korenie, olej, víno, sójovú pastu, sójovú omáčku a polovicu jarných cibuliek. Pridáme rezance hovädzieho mäsa a dobre premiešame. Necháme marinovať asi 20 minút. Rozohrejeme wok a mletú ryžu pražíme nasucho asi 4 minúty, až zmení farbu z bielej na svetlohnedú. Marinované hovädzie mäso obalíme v opražnej mletej ryži tak, aby sa pokrylo tenkou rovnomernou vrstvičkou. Bambusový parák vyložíme dôkladne naolejovaným lotosovým listom alebo niekoľkými vyzretými listami kapusty. Obalené rezance hovädzieho mäsa na ne poukladáme. Rýchle varíme asi 15 minút v pare. Pred podávaním ozdobíme zvyšnými nasekanými jarnými cibuľkami. Podávame horúce s chilli omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus