Hovädzie na sladkokyslo

  autor   2336x

Suroviny:

220 g hovädzieho filé (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm)
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na kúsky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky)
1 strúčik cesnaku (olúpaný a nakrájaný na tenké plátky)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky). Cestíčko: 100 g hladkej múky
4 lyžice kukuričnej múky
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
4 lyžice oleja. Sladkokyslá omáčka: 1 lyžica kukuričného škrobu
4 lyžice červeného alebo sladového octu
2 čajové lyžičky horúceho oleja
fritovací olej
6 lyžíc vody
4 lyžice cukru
1 čajová lyžička čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a pomletého
niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva
štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup:

Príprava cestíčka: Múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob preosejeme. Vmiešame olej a pridáme toľko vody, aby vzniklo husté a hladké cestíčko. Vo woku rozpálime 3 lyžice oleja a za stáleho miešania oprážame hovädzie mäso asi 2 minúty. Mäso vyberieme a v tom istom oleji oprážame cibuľu, ďumbier, cesnak a zelenú papriku asi 3 minúty. Odložíme z plameňa. Prísady do omáčky zmiešame dohromady a pridáme do woku. Vrátime ho na plameň a zvoľna uvedieme do varu. Znížime teplotu a pomaly povaríme na miernom plameni asi 3 minúty, až je omáčka hustá a číra. Medzitým namáčame kocky hovädzieho mäsa do cestíčka a fritujeme v horúcom oleji, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich odkvapkať na obrúsku. Uložíme ich do hlbokej misky a polejeme horúcou omáčkou. Podávame s pražnou ryžou. Cibuľu, ďumbier a zelenú papriku možno tiež doplniť o mrkvu, nakrájanú na tenké plátky, uhorku a cuketu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus