Hovädzie rebro so zeleninou

  autor   2404x

Suroviny:

800 g hovädzieho rebra
2 mrkvy
štvrť zeleru
1 petržlenový koreň
1 pór
1 menší karfiol
100 g zelených fazuľových strukov
2 lyžice oleja
muškátový oriešok
na hrot noža majoránu
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 50 g masla
2 lyžice octu
2 lyžice kapár
mleté biele korenie
soľ.

Postup:

Jednu mrkvu, zeler a petržlen očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a jemne nasekáme. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Všetku nakrájanú zeleninu opražíme v hlbokom hrnci na oleji za stáleho miešania asi 5 minút. Potom prilejeme 1000 ml studenej vody, uvedieme do varu, pridáme vykostené mäso, prikryjeme a pomaly dusíme asi 2 hodiny. Počas dusenia prilejeme podľa potreby ešte trocha studenej vody. Medzitým očistíme ďalšiu mrkvu a nakrájame ju na kratšie kúsky. Karfiol rozoberieme na ružičky a umyté, odkvapkané fazuľové struky nakrájame na kratšie prúžky. Všetku zeleninu pridáme k mäsu asi po 90 minútovom dusení a dusíme ešte asi 15 minút. Potom karfiol spolu s ostatnou zeleninou a mäkkým mäsom vyberieme z hrnca a odstavíme na teplé miesto. Omáčka: Múku opražíme na masle, prilejeme 500 ml vývaru z hovädzieho rebra, premiešame a povaríme asi 10 minút. Nakoniec omáčku ochutíme soľou, mletým bielym korením, octom a primiešame kapary. Pred podávaním mäso nakrájame na rezy, upravíme na zohriatu misu a obložíme zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus