Hovädzie rezance so zeleninou, zemiakmi a s hubami v alob

  autor   1956x

Suroviny:

400 g zadného hovädzieho mäsa
50 g údenej slaniny
100 g čerstvých húb
2 paradajky
4 zemiaky uvarené v šupke
1 cibuľa
1 sterilizovaná uhorka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
olej
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ
alobal.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Slaninu nakrájame, rozpražíme, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Pridáme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky. Opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou, osolíme, okoreníme a premiešame. Zmes rozdelíme do pripraveného alobalu spolu s nakrájanou cibuľou, uhorkou a nakrájanými paradajkami a uvarenými, na kolieska nakrájanými zemiakmi. Posypeme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom, alobal dobre uzatvoríme (aby nevytiekla šťava) a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus