Hovädzie s chrenovou náplňou

  autor   1544x

Suroviny:

1 kg hovädzie zadné
1 celé maslo
chren strúhaný
cibuľa
múka
smotana
soľ

Postup:

Mäso cez fóliu rozklepeme na tenký plátok. Posolíme ho a potrieme maslom (ako chlieb). Trochu masla si necháme na spenenie cibule. Mäso poriadne potrieme nastrúhaným chrenom. Mäso s plnkou zrolujeme. Mäsovú roládu zviažme tak, aby sa nám nerozpadla (mriežka). Mäso vložíme do hrnca so spenenou cibuľou. Po chvíli, keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho vodou a podusíme. Počas dusenia ho postupne podlievame vodou (1 ÷ 1,5 hod.).Mäso nakrájame na plátky. Do výpeku dáme trochu múky - spravíme zápražku a do tejto hmoty nalejeme smotanu a 10 minút povaríme. Podávame s húskovou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus