Hrachová nátierka s údeným mäsom

  autor   1684x

Suroviny:

250 g hrachu
100 g vareného údeného mäsa
50 g rastlinného nátierkového masla
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Hrach pred varením namočíme na hodinu do studenej vody. Potom ho na miernom ohni uvaríme v osolenej vode domäkka. Precedíme a necháme vychladnúť. Pomelieme a dáme do misky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, pomleté (alebo nadrobno nakrájané) mäso a cibuľu. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním posypeme nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus