Hrachová nátierka so zeleninou

  autor   1709x

Suroviny:

250 g sušeného hrachu
50 g rastlinného nátierkového masla
2 mrkvy
1 petržlen
3 strúčiky cesnaku
majorán
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Hrach pred varením namočíme na 1 hodinu do studenej vody. Potom ho na miernom ohni uvaríme v osolenej vode. Precedíme a necháme trochu vychladnúť. Vychladnutý hrach pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky. Pridáme maslo, jemne nastrúhanú mrkvu a petržlen, trochu majoránu, rozotretý cesnak a všetko dôkladne premiešame. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič opražný nasucho. Pred podávaním posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus