Hrášková polievka s karí korením

  autor   3779x

Suroviny:

125 ml smotany na šľahanie
1 lyžica masla
1000 g čerstvého hrášku
1000 ml slepačieho vývaru
1 cibuľa
1 čerstvo nastrúhaný malý kúsok ďumbierového koreňa (alebo pol čajovej lyžičky mletého ďumbiera)
pol čajovej lyžičky karí korenia
1 štipka kajenského korenia
1 vetvička čerstvej mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hrášok vylúskame. Cibuľu olúpeme, nasekáme a prikrytú dusíme na masle 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme ďumbier, karí korenie, kajenské korenie, trochu soli, mleté čierne korenie, hrášok a slepačí vývar. Varíme prikryté 12 minút pri výkone 600 W. Polievku rozmixujeme na kašu a ešte raz ochutíme. Vyšľaháme tuhú šľahačku, polovicu zamiešame do polievky, zvyšok necháme na ozdobenie. Navrch dáme lístok mäty. Tip: Mimo sezóny použijeme namiesto čerstvého hrášku mrazený. Vtedy skrátime varenie o 2 minúty. Karí korenie a ďumbier môžme vynechať a do polievky zamiešať 1 čajovú lyžičku nakrájanej mäty. Podávame aj s opražnými žmľovými kockami alebo cesnakovou hriankou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus