Hroznové košíčky

  autor   3294x

Suroviny:

125 g masla
50 g mletých vlašských orechov
200 g polohrubej múky
1 vajce
štipka soli
75 g práškového cukru
1 vanilínový cukor. Krém: 4 dl mlieka
60 g kryštálového cukru
2 vajcia
20 g maizeny
1 vanilínový cukor

Postup:

Stuhnuté maslo nahrubo postrúhame, vložíme do misy, pridáme mleté orechy, múku, vajce, cukor, vanilínový cukor, štipku soli a vymiešame cesto. Prikryjeme a necháme asi pol hodiny v chladničke. Odležané cesto povtláčame do formičiek na košíčky. Formičky dáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte horúce vyklopíme. Vychladnuté košíčky naplníme krémom a zdobíme sezónnym ovocím. Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, maizenu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Z bielkov a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do horúceho krému.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus