Hrušky s čokoládovou penou

  autor   3123x

Suroviny:

3 lyžice sladkej smotany
1 bielok
1 lyžica koňaku
2 veľké hrušky (pevná odroda)
80 g jemnej horkej čokolády
1 a pol čajovej lyžičky cukru
4 lístky mäty piepornej
štipka soli.

Postup:

Hrušky olúpeme, prepolíme a jadrovníky vyberieme. Každú polovicu na vyklenutej strane vejárovito nakrojíme a narezanou stranou nahor vložíme do misky. Dusíme prikryté 2 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Hrušky posypeme 1 lyžicou cukru a dusíme prikryté ešte 1 minútu pri výkone 600 W. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu so smotanou ich dáme do menšej misky. Ohrievame 2 minúty pri výkone 600 W, kým sa čokoláda nerozpustí. Metličkou dobre rozmiešame a zamiešame koňak. Bielok so zvyšným cukrom vyšľaháme na polotuhý sneh a opatrne zapracujeme do čokolády. Hrušky rozložíme na taniere vejárovitou stranou nahor. Podávame s čokoládovou omáčkou, ozdobené lístkom mäty.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus