Hrušky s ďumbierom

  autor   3265x

Suroviny:

250 ml bieleho vína
4 hrušky (pevný druh)
4 lyžice brusnicovej zaváraniny
4 kúsky kandizovaného ďumbiera
100 g cukru.

Postup:

Hrušky obielime, pozdĺžne prepolíme a vyberieme jadrovníky. Vyklenutú stranu hrušiek trocha zrežme, aby pri plnení dobre sedeli. Uložíme do nádoby. Ďumbier nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s vínom a rozdelíme na hrušky. Posypeme cukrom, prikryjeme a dusíme 10 minút pri výkone 600 W. Ešte teplé naplníme brusnicovou zaváraninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus