Hrušky v červenom víne

  autor   3471x

Suroviny:

125 ml suchého červeného vína
4 hrušky (pevný druh)
3 lyžice hruškového likéru
4 lyžice cukru
2 lyžice vody
pol škoricovej kôry
1 klinček.

Postup:

Cukor karamelizujeme s vodou 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme víno, likér, škoricu a klinček a varíme 4 minúty pri výkone 600 W. Hrušky obielime, zo spodnej strany odstránime zvyšok okvetia a stopku ponecháme. Vložíme do červeného vína, prikryjeme a varíme 5 minút pri výkone 600 W. Podávame vlažné alebo chladené. Tip: Tento dezert pripravujeme v úzkej hlbokej nádobe, aby hrušky boli celkom ponorené vo víne. Získajú tak pekné rovnomerné červené sfarbenie. Podľa tohto receptu môžme pripraviť aj jablká. Dĺžka tepelnej úpravy závisí od druhu. Jablká majú byť mäkké, nesmú sa však rozpadávať. Hrušky alebo jablká v červenom víne môžme ozdobiť nasekanými pistáciovými orieškami. Môžme ich podávať na vanilkovej alebo orieškovej zmrzline zaliate horúcim vínnym sirupom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus