Hrušky v karamele

  autor   3918x

Suroviny:

2 veľké hrušky
2 lyžice cukru
3 lyžice jablkovej šťavy
pol lyžice masla.

Postup:

Hrušky umyjeme a neolúpané nakrájame na osminky. Vyberieme z nich jadrovníky a spolu s cukrom a maslom dáme do misky. Karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W, kým nezačnú tmavnúť. Zalejeme jablkovou šťavou, prikryjeme a dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Tip: V opekacej nádobe sa hrušky rýchlejšie sfarbia a dostanú intenzívnejšiu karamelovú príchuť. Rovnakým spôsobom pripravujeme červené jablká alebo polovice sliviek a namiesto jablkovej šťavy použijeme červené víno. Karamelizujeme iba 3 minúty, dusíme 30 sekúnd.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus