Hrušky v pomarančovom žlé

  autor   2787x

Suroviny:

6 zrelých hrušiek
250 g žlírovacieho cukru
50 ml citrónovej šťavy
5 voňavých klinčekov
2 kúsky škorice
200 g pomarančového (marhuľového alebo ríbezľového) džmu
štipka mletého ďumbieru
soľ.

Postup:

Hrušky olúpeme, prerežme napoly a vyberieme jadrovník. Polovice hrušiek ponoríme do jemne osolenej studenej vody. Želírovací cukor rozmiešame v 750 ml vody, prilejeme citrónovú šťavu. Pridáme klinčeky, ďumbier a škoricu. Necháme prevariť pri vysokej teplote. Pridáme hrušky, privedieme opäť do varu a necháme vrieť tri minúty. Hrušky necháme odkvapkať a dáme do veľkého, čistého a suchého pohára na zaváranie. Pomarančový džm zamiešame do horúcej omáčky a nalejeme na hrušky. Ak nemáme k dispozícii žlírovací cukor, môžme použiť aj obyčajný. Dobu varenia však predĺžime aspoň dvojnásobne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus