250 g horského syra
250 g greyerského syra
125 g húb (z konzervy
napr. šampiňóny alebo kuriatka) 270 ml suchého bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica masla (alebo margarínu)
cesnakový prášok
nastrúhaný muškátový orech
mleté korenie
soľ.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nastrúhame nahrubo. Huby prelejeme horúcou vodou, necháme odkvapkať, nasekáme nadrobno. Maslo alebo margarín rozpustíme na sporáku v hrnci na fondue, huby na ňom krátko podusíme. Prilejeme 250 ml vína a privedieme do varu, ochutíme cesnakovým práškom, soľou, korením. Postupne pridávame syr a za stáleho silného miešania varíme, pokým nevznikne rovnorodá masa. 1 lyžicu maizeny zmiešame so 4 lyžicami bieleho vína. Fondue tým zahustíme. Ochutíme muškátovým orechom a necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bagetou a s hlávkovým šalátom.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.