Hubové fondue

  autor   1403x

Suroviny:

250 g horského syra
250 g greyerského syra
125 g húb (z konzervy
napr. šampiňóny alebo kuriatka) 270 ml suchého bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica masla (alebo margarínu)
cesnakový prášok
nastrúhaný muškátový orech
mleté korenie
soľ.

Postup:

Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nastrúhame nahrubo. Huby prelejeme horúcou vodou, necháme odkvapkať, nasekáme nadrobno. Maslo alebo margarín rozpustíme na sporáku v hrnci na fondue, huby na ňom krátko podusíme. Prilejeme 250 ml vína a privedieme do varu, ochutíme cesnakovým práškom, soľou, korením. Postupne pridávame syr a za stáleho silného miešania varíme, pokým nevznikne rovnorodá masa. 1 lyžicu maizeny zmiešame so 4 lyžicami bieleho vína. Fondue tým zahustíme. Ochutíme muškátovým orechom a necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bagetou a s hlávkovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus