Hubové guľky

  autor   2038x

Suroviny:

200 g čerstvých húb
4 žmle
100 ml mlieka
1 vajce
2 cibule
30 g masti
tuk na vyprážanie
strúhanka
rozmarín
nastrúhaný muškátový oriešok
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Huby očistíme, malé necháme vcelku a veľké nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme huby, osolíme, okoreníme mletým korením a štipkou muškátového orieška. Dusíme opatrne, aby sa malé huby nerozpadli. Keď sú mäkké, malé huby vyberieme, odložíme a použijeme ako srdiečka do guliek. Ostatné huby spolu s cibuľou, v ktorej sa dusili pomelieme. Pridáme žmle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, vajce, rozmarín a petržlenovú vňať. Dosolíme a prípadne zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme guľky s hubovým srdiečkom, obalíme ich preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus