Hubové halušky s vajciami

  autor   2893x

Suroviny:

650 g fliačkov
2 vajcia
125 g margarínu
280 ml mlieka
650 g čerstvých húb (alebo 65 g sušených húb)
mletý kvet
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na jednej časti tuku alebo sušené huby uvaríme domäkka. Jednu polovicu rozpusteného tuku vlejeme do odtečených cestovín, pridáme pripravené huby, soľ, korenie a mletý kvet, polovičnú dávku vajec, ktoré sme rozšľahali v polovičke mlieka a všetko dobre premiešame. Druhou polovicou tuku vymastíme plech, naplníme ho pripravenými fliačkami a necháme pomaly piecť. Keď sú fliačky napoly upečené, prilejeme druhú polovicu vajec, ktoré sme rozmiešali v mlieku a pečieme ďalej domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus