Huby plnené bravčovým mäsom

  autor   2936x

Suroviny:

Plnka: 170 g mletého chudého bravčového mäsa
50 g olúpaných kreviet nakrájaných na kúsky
1 vajce
2 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry
6 nadrobno nasekaných jedlých gaštanov
16 veľkých otvorených klobúkov húb
2 čajové lyžičky chilli omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
olej
600 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky mletého čerstvého koreňa ďumbieru
pol čajovej lyžičky cukru
štvrť čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup:

Všetky prísady do plnky zmiešame dohromady. Z húb odstránime hlúbiky. Plnku rozdelíme na 16 dielov. Kurací vývar uvedieme do varu. Pridáme huby a necháme ich stáť prikryté mimo plameňa asi 5 minút. Necháme ich odkvapkať a vývar vylejeme. Na každú hubu poukladáme porciu plnky. Plnené huby vložíme do vymasteného paráka. Varíme ich v pare nad vriacou vodou asi 12 minút. Podávame ako občerstvenie, predjedlo alebo prílohu. Ako obmenu môžme uvarené huby v pare polievať jednoduchou omáčkou vyrobenou zo zahustenej kuracej polievky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus