Husacia pečeň v rôsole

  autor   2351x

Suroviny:

400 g husacej pečene
50 g údenej slaniny
200 ml bieleho vína
250 ml mlieka
1 citrón
500 ml aspiku
zelená petržlenová vňať.€3xÅ”

Postup:

Husaciu pečeň vyčistíme, zbavíme krvavých žiliek a na 2 až 3 hodiny namočíme do mlieka, aby zbelela. Nakrájanú slaninu rozškvaríme, pridáme pečeň a pečieme. Občas podlejeme vínom. Po 20 minútach pečeň vyberieme, osolíme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na plátky, vložíme do formy, zalejeme aspikom a necháme stuhnúť. Vychladnuté nakrájame, pokvapkáme šťavou z citróna a ozdobíme plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus