Hydinová nátierka s pórom

  autor   2014x

Suroviny:

400 g vareného
(pečeného alebo duseného) hydinového mäsa
4 vajcia
1 malá cibuľa
1 väčší pór
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hydinové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nasekáme nadrobno a pór na kolieska. Vložíme do rozpáleného oleja a speníme. Pridáme pomleté mäso, okoreníme trochou mletého čierneho korenia a podľa chuti osolíme. Keď je mäso spolu s cibuľou a pórom do sklovita opražné, vlejeme mierne osolené vyšľahané vajcia a miešame, až kým sa vajcia nezrazia. Ešte teplé natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus