Hydinové parfé

  autor   3365x

Suroviny:

250 g vykostených kuracích pÅ•s bez kož
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
strúhaný muškátový oriešok
1 štipka mletého koriandra
biele korenie
soľ.

Postup:

Smotanu vylejeme do misky a na 20 minút vložíme do mrazničky. Mäso nakrájame na kocky, rozložíme na tanier a tiež na 20 minút vložíme do mrazničky. Polozmrznutú smotanu rozdelíme na kúsky a v mixéri spolu s mäsom a štipkou soli rozmixujeme na hladkú masu. Primiešame citrónovú kôru a ochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a koriandrom. Na stole rozprestrieme fóliu na potraviny s rozmermi 40 x 50 cm. Mäsovú zmes rozložíme pozdĺž dlhšej strany a fóliu zvinieme. Konce postláčame a vytvarujeme valček s priemerom 4 cm a dĺžkou 15 cm. Fóliu na oboch stranách vzduchotesne uzavrieme kuchynskou niťou. Do pripravenej nádoby dáme 500 ml vody a vložíme do nej mäsový valček vo fólii. Varíme v mikrovlnej rúre 6 minút pri výkone 360 W. Parfé vyberieme a necháme vychladnúť zabalené v alobale. Obe fólie odstránime, parfé nakrájame na kolieska a podávame so šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus