Hydinové rizoto

  autor   6111x

Suroviny:

2 kuracie prsia
150 g šunky
krabie mäso z konzervy
2 vajcia
70 g masla
125 g ryž
zelená a červená paprika
malá šalátová uhorka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
na hrot noža cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Ryžu povaríme v osolenej vode asi 10 minút, potom ju prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájanú nadrobno a rozotretý cesnak opražíme na troche masla dozlata. Pridáme vykostené hydinové mäso nakrájané na prúžky, opečieme a primiešame šunku nakrájanú nadrobno. Nakoniec pridáme očistené papriky zbavené jadier a nakrájané nadrobno spolu s krabím mäsom. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a osladíme cukrom, premiešame, prisypeme odkvapkanú ryžu, trocha podlejeme a podusíme do svetlohneda. V druhej panvici opečieme na troche masla vajcia rozmiešané vo vode bez toho, aby sme ich obracali. Upečenú omeletu stočíme, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Tesne pred podávaním zamiešame nakrájanú omeletu do ryžovej zmesi spolu s nakrájanou uhorkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus