Hydinový šalát so sójovými klíčkami

  autor   2090x

Suroviny:

300 g morčacích pÅ•s
50 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
2 mrkvy
250 g sójových (alebo bambusových) klíčkov - zavárané alebo z konzervy
3 lyžice sójovej omáčky
3 menšie cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica vínneho octu
1 citrón
5 lyžíc oleja
cukor.

Postup:

Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať. Mrkvu očistíme, nastrúhame ju na väčšie kúsky a pridáme sójové klíčky. Cibuľu očistíme, nakrájame a pridáme k ostatným surovinám. Osobitne vymiešame citrónovú šťavu, ocot, 2 lyžice sójovej omáčky, 4 lyžice oleja a popučený cesnak. Vzniknutou omáčkou zalejeme zeleninu a dobre premiešame. 1 lyžicu oleja zohrejeme na panvici a opražíme v nej pásiky mäsa - asi 8 až 10 minút za stáleho obracania. Horúce ho potom pridáme k zelenine, premiešame a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus