Hydinový toast

  autor   2977x

Suroviny:

2 kusy vykostených kuracích pÅ•s
1 lyžica sladkej smotany
2 lyžice tvarohu
1 čajová lyžička masla
pol malej šalátovej uhorky
1 čajová lyžička horčice
4 plátky bieleho chleba
sladká mletá paprika
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Horčicu rozmiešame s tvarohom a smotanou. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Kuracie prsia dáme do misky a pri výkone 360 W prikryté dusíme 150 sekúnd. Plátky chleba opečieme v hriankovači. Uhorku umyjeme, nakrájame na kolieska, osolíme, posypeme korením a naukladáme na chlieb. Z kuracích pÅ•s stiahneme kožu, nakrájame priečne na tenké plátky a uložíme na uhorku. Striekacie vrecúško naplníme horčicovým tvarohom a ozdobným spôsobom nastriekame na kuracie prsia. Posypeme červenou paprikou. Tip: Kuracie mäso by sme mali podávať ešte vlažné. Ak namiesto pÅ•s použijeme zvyšky varenej, pečenej alebo dusenej hydiny, musíme ich najprv 30 sekúnd prikryté ohrievať v miske s 1 lyžicou bieleho vína alebo hydinového vývaru pri výkone 500 W. Do tvarohu môžme pridať trochu žruchy alebo iných byliniek.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus