Ľahká vaječná omeleta

  autor   9943x

Suroviny:

6 vajec
150 g surovej sladkej smotany
120 g múky
2 lyžice kryštálového cukru
citrónová kôra
soľ.

Postup:

Kryštálový cukor zmiešame s múkou, soľou a citrónovou kôrou, rozriedime žĺtkami a surovou sladkou smotanou tak, aby vzniklo omeletové cesto. Zmiešame so 6 ušľahanými bielkami a ušľahanou sladkou smotanou. Na širokú panvicu nalejeme maslo, zohrejeme, prilejeme pripravené cesto a upečieme omeletu. Pred dokončením omeletu posypeme cukrom, z ktorého sa v rúre utvorí glazúra. Hotovú omeletu preložíme na list papiera, posypeme kryštálovým cukrom, zložíme do štvorca a dáme na misu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus