Idrijské plnené taštičky

  autor   2827x

Suroviny:

Cesto: 300 g múky
50 ml mlieka
30 g masla
2 vajcia
soľ.
Plnka: 2 vajcia
400 g zemiakov
30 g masla
1 lyžica strúhanky
škorica
6 strúčikov cesnaku
petržlenová vňať
majorán
mleté čierne korenie.

Postup:

Múku preosejeme, pridáme vajcia, roztopené maslo, mlieko, soľ a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho obrúskom a necháme pol hodiny stáť. Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, strúhanku, škoricu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán a mleté čierne korenie. Cesto natenko rozvaľkáme. Nakrájame ho na väčšie štvorce. Do stredu každého štvorca uložíme malú kôpku plnky. Konce cesta preložíme cez plnku a v strede spojíme. Plnené taštičky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou. Podávame ich ako prílohu k mäsu alebo divine v hustej omáčke.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus