Jablká v cestíčku

  autor   3769x

Suroviny:

1 vajce
2 bielky
500 g jabĺk
1 čajová lyžička rumu
200 ml svetlého piva
1 lyžica oleja
100 g hladkej múky
olej na vyprážanie
práškový cukor a škorica na posypanie
soľ.

Postup:

Z múky, vajca, oleja, soli, rumu a piva vypracujeme riedke cestíčko, ktoré necháme hodinu odpočívať. Potom doň zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Jablká olúpeme, nakrájame na plátky hrubé pol centimetra, jadierka odstránime, plátky obalíme cestíčkom a vypražíme na horúcom oleji z obidvoch strán dozlata. Vypražné vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a odložíme do teplej rúry. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom premiešaným so škoricou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus