Jablková žmľovka

  autor   3416x

Suroviny:

500 ml mlieka
2 vajcia
50 g práškového cukru
mletá škorica
5 až 6 jabĺk
6 žmlí
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie misy
50 g hrozienok namočených v rume
1 lyžica cukru do snehu.)

Postup:

Na prípravu žmľovky môžme použiť aj pečivo z predošlého dňa. Žemle nakrájame na plátky a sparíme horúcim mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, cukor a mletú škoricu. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame. Ohňovzdornú misu dobre vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, uložíme do nej vrstvu navlhčených žmlí, potom vrstvu jabĺk, ktoré sme premiešali s namočenými hrozienkami a opäť dáme vrstvu žmlí. Takto pokračujeme, až kým sa celá misa nenaplní. Potom ju vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Nakoniec povrch žmľovky potrieme tuhým snehom ušľahaným z bielkov a cukru a prudko zapečieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus