Jablkovo-makovo-orechové rezy

  autor   4261x

Suroviny:

cesto: 4 vajcia
24dkg kryštálového cukru
12dkg celého maku
12dkg hladkej - špeciál múky
1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
1 kávová lyžička octu
5 lyžíc oleja
5 lyžíc vody
plnka 1: 1 1/2 kg jabĺk plnka 2: 1.5 dcl mlieka
20 dkg kryštálového cukru
25 dkg mletých orechov
plnka 3: 2 dkg zlatý klas
10dkg práškového cukru
2.5 dcl mlieka
12.5 dkg palmarín
1 lyžica rumu
3 lyžice kakaa
poleva: 10 - 15 dkg varová čokoláda
1 polievková lyžica studenej vody
1 polievková lyžica oleja
rozpustíme nad parou.

Postup:

1 a pol kg jabĺk očistíme a postruháme na strúhadle. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie,rozložíme naňho postrúhané jablká. Zo 4 bielkov,10 dkg kryštálového cukru a jednej kavovej lyžičky octu vyšlaháme tuhý sneh. 4 žĺtka, 14 dkg kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja a 5 lyžíc vody vyšľaháme do peny. 12 dkg celého maku, hladkej múky a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkom, k mase pridáme ešte tuhý sneh, všetko vylejeme na postrúhané jablká na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov C 10 minút, potom ešte 15 minút na 200 stupňov C. Po vychladnutí piškótu vyklopíme ( jablká teraz ostávajú navrchu). orechova plnka : 1,5 dcl mlieka zvarit na polotuhy sirup a pridat 25 dkg mletych orechov. maslova plnka : 2,5 dcl mlieka a 2 dkg zlateho klasu varit na husty puding - nechat vychladnut. 10 dkg praskoveho cukru , 12,5 dkg palmarinu vymiesat do peny. pridat vychladnuty puding,3 lyzice kakaa a 1 lyzicu rumu. na upecenu piskotu - za jablka - natrieme orechovu plnku,na nu maslovu plnku a polejeme cokoladovou polevou. pokrajame na uhladne rezy.miesto orechov mozeme pouzit aj struhany kokos. dobru chut!

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus