Jablkový kompót podľa starej mamy

  autor   4294x

Suroviny:

40 g masla
2 veľké jablká (pevný druh)
300 ml jablkovej šťavy
1 lyžica hrozienok
1 lyžica cukru
štipka mletej škorice.

Postup:

Jablkovú šťavu varíme prikrytú 2 minúty pri výkone 600 W. Hrozienka umyjeme a namočíme do horúcej šťavy. Jablká obielime, odstránime jadrovníky a nakrájame na rezance. Šťavu z hrozienok zlejeme a zmiešame s jablkami, polovicou masla, cukrom a škoricou. Všetko prikryjeme a varíme 6 minút pri výkone 360 W. Občas zamiešame, aby jablká rovnomerne zmäkli. Kompót podávame vlažný.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus