Jablkový nákyp

  autor   3773x

Suroviny:

500 g jabĺk
3 až 4 bielky
citrónová kôra
tuk na vymastenie formy
100 g cukru.

Postup:

Umyté jablká uložíme v plytkom hrnci, podlejeme 4 lyžicami vody, upečieme v rúre alebo uvaríme a pretrieme cez sito. Do pretlaku dáme časť cukru. Bielky ušľaháme do peny vo zvyškom cukru a postupne ju pridávame do horúceho jablčného pretlaku za stáleho miešania. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (z chemicky neošetrovaného plodu) a vymiešame. Hmotu uložíme do vymastenej ohňovzdornej misky a pečieme v rúre asi 25 minút. Ľahko zrumenený nákyp vyberieme z rúry a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus